Recept na křupavou dobrotu: olivové spirálky z česnekového těsta
Recept na olivové spirálky z česnekového těsta
Počet porcí : 8 porcí
Čas : 15 minut + 60 minut kynutí
Ingredience:
300 g pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
1 ČL cukru
Špetka soli
20 g droždí
1 ČL prášku do pečiva
100 ml mléka
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
Postup:
Nejprve si smícháme droždí, cukr a teplé mléko. Promícháme a necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Poté promícháme i mouku, sůl, prášek do pečiva, olivový olej a prolisovaný česnek s připraveným kváskem. Dále přidáme 100 ml teplé vody a zpracujeme řidší těsto, které posypeme moukou a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.
Po hodině posypeme moukou a ručně vypracujeme pevné těsto. Vyválíme tenký váleček a omotáme kolem špejle, na kterou jsme si střídavě napíchali černou a zelenou olivu.
Vytvořené spirálky potřeme žloutkem a posypeme hrubozrnnou solí. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut na 200 °C dozlatova. Servírujeme s česnekovým dipem nebo jen tak.
TIP Pernerky : Místo oliv můžeme použít sušená rajčata nakládaná v olivovém oleji a poté namáčet v bazalkovém pestu.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem