Nedělní mlsání: grilované broskve s tvarohem, mátou a vanilkovou zmrzlinou

Inspirací na dezerty není nikdy dost, obzvlášť na ty z grilu. Tentokrát jsme sáhli po broskvích, které jsme lehce posypali moučkovým cukrem, aby během grilování příjemně zkaramelizoval. Oblíbené ovoce jsme poté naplnili tvarohem smíchaným s jedinečným džemem Broskev s mátou od Jana Kakose a jeho Marmelád z ráje, vítěze ocenění Regionální potravina v roce 2018 v Libereckém kraji. Jakmile otevřete skleničku džemu, dýchne na vás vůně čerstvých broskví a svěží máty a perfektně tak podtrhne chuť broskví z grilu. Toužíte objevovat netradiční (např. jahodovou s šampaňským, citronovou s proseccem apod.) i klasické příchutě? Navštivte www.marmeladyzraje.cz

Inspirací na dezerty není nikdy dost

Zdroj: regionalnipotravina.cz

Nedělní mlsání: grilované broskve s tvarohem, mátou a vanilkovou zmrzlinou

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: *

Ingredience:

4 ks broskví

250 g měkkého tvarohu

1 džem Broskev s mátou od Jana Kakose

moučkový cukr

vanilková zmrzlina

máta

Postup:

1. Broskve nařízneme v půlce a točivým pohybem je rozdělíme. Vyjmeme pecku a rozkrojenou stranu pocukrujeme moučkovým cukrem. Cukr při grilování zkaramelizuje.

2. Tvaroh smícháme s džemem, podle potřeby můžeme ještě přisladit

3. Na grilovanou broskev vložíme tvaroh a noček ze zmrzliny.

4. To celé můžeme posypat posekanou mátou na ozdobu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend