Nedělní mlsání: grilované broskve s tvarohem, mátou a vanilkovou zmrzlinou
Inspirací na dezerty není nikdy dost, obzvlášť na ty z grilu. Tentokrát jsme sáhli po broskvích, které jsme lehce posypali moučkovým cukrem, aby během grilování příjemně zkaramelizoval. Oblíbené ovoce jsme poté naplnili tvarohem smíchaným s jedinečným džemem Broskev s mátou od Jana Kakose a jeho Marmelád z ráje, vítěze ocenění Regionální potravina v roce 2018 v Libereckém kraji. Jakmile otevřete skleničku džemu, dýchne na vás vůně čerstvých broskví a svěží máty a perfektně tak podtrhne chuť broskví z grilu. Toužíte objevovat netradiční (např. jahodovou s šampaňským, citronovou s proseccem apod.) i klasické příchutě? Navštivte www.marmeladyzraje.cz
Zdroj: regionalnipotravina.cz
Nedělní mlsání: grilované broskve s tvarohem, mátou a vanilkovou zmrzlinou
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: *
Ingredience:
4 ks broskví
250 g měkkého tvarohu
1 džem Broskev s mátou od Jana Kakose
moučkový cukr
vanilková zmrzlina
máta
Postup:
1. Broskve nařízneme v půlce a točivým pohybem je rozdělíme. Vyjmeme pecku a rozkrojenou stranu pocukrujeme moučkovým cukrem. Cukr při grilování zkaramelizuje.
2. Tvaroh smícháme s džemem, podle potřeby můžeme ještě přisladit
3. Na grilovanou broskev vložíme tvaroh a noček ze zmrzliny.
4. To celé můžeme posypat posekanou mátou na ozdobu.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem