Recepty na grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem

Není nad to, když pokrm lahodí nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i oku. Přesně takový je náš recept na pampeliškovo-hruškový salát, kde hraje prim kozí sýr z grilu. Proto by měl být opravdu špičkový. Takže jsme vybrali vítěze prestižního ocenění Regionální potravina ze Zlínského kraje – GABRIN – zrající kozí sýr pod ušlechtilou plísní, z rodinné farmy Zerlina s. r. o., která navazuje na původní hospodaření na Valašsku. A jak chutná jejich perla? Pod ušlechtilou bílou plísní naleznete krémovou konzistenci se smetanovou chutí a lehkým kozím aroma. Vyrábí se ručně podle starého rodinného receptu.

Kozí sýr z grilu hraje prim

Zdroj: regionalnipotravina.cz

Recepty na grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

Ingredience:

4 ks GABRIN – zrající kozí sýr pod ušlechtilou plísní z farmy Zerlina s. r. o.

100 g mladých lístků pampelišky

2 hrušky

sůl, pepř, med, olej, vinný ocet

Postup:

1. Alobal rozdělíme na čtyři čtverce, které posolíme, opepříme a zlehka potřeme olejem. Poté do alobalu zabalíme sýr a grilujeme z každé strany 10 minut.

2. Mezitím opláchneme pampeliškové listy a hrušku nakrájíme na tenké plátky.

3. Z oleje, medu a octa si uděláme zálivku, kterou dochutíme salát před podáváním.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend