Podzimní hrníčková polévka, která potěší žaludek a zasytí

Při vaření receptů využijte hrníčkovou kalkulačku


 

Podzimní počasí je už studené a sychravé. Proto potřebujeme něco sytého na zahřátí i do žaludku.  Hrnková polévka ze zeleniny, žampionů a ovesných vloček je dobrým tipem na lehkou večeři, teplou svačinu, nebo snídani. Na přípravu je velmi jednoduchá a rychlá.

Při vaření receptů využijte šikovnou hrníčkovou kalkulačku, která převede gramy na mililitry.

Podzimní hrníčková polévka s ovesnými vločkami, žampióny a kořenovou zeleninou

Počet porcí: 2-3

Doba přípravy: 25 minut

Náročnost: *

 

Suroviny, které budeme potřebovat:

• 1/2 hrnku ovesných vloček

• 1/2 hrnku nakrájených žampionů (použít můžete i hlívu ústřičnou)

• 2 větší mrkve

• plátek celeru

• menší kořenovou petržel

• pórek

• 2 stroužky česneku

• 2 lžíce oleje (sádla)

• sůl (podle zvyklosti)

• 2 lžičky majoránky

• petrželku kudrnku

 

Postup:

Nakrájíme žampiony na plátky, mrkev a pórek na kolečka, celer a petržel na kostičky.

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme pórek a žampiony. Lehce osmahneme a přidáme ovesné vločky. Počkáme až dostanou tmavší barvu.

Dobře promácháme a pak zalijeme 3/4 litrem studené vody, přidáme sůl a majoránku a vaříme na středním ohni až zelenina změkne, občas zamícháme. Hrnec s polévkou odstavíme a již nevaříme. Po cca 10 minutách přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou petrželku. Polévku podáváme nejlépe v miskách.


Tip: Hrníčkovou polévku můžeme doplnit uvařeným vejcem, které rozkrojíme napůl a vložíme navrch do misky s polévkou.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend