Podzimní hrníčková polévka, která potěší žaludek a zasytí
Podzimní počasí je už studené a sychravé. Proto potřebujeme něco sytého na zahřátí i do žaludku. Hrnková polévka ze zeleniny, žampionů a ovesných vloček je dobrým tipem na lehkou večeři, teplou svačinu, nebo snídani. Na přípravu je velmi jednoduchá a rychlá.
Při vaření receptů využijte šikovnou hrníčkovou kalkulačku, která převede gramy na mililitry.
Podzimní hrníčková polévka s ovesnými vločkami, žampióny a kořenovou zeleninou
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: 25 minut
Náročnost: *
Suroviny, které budeme potřebovat:
• 1/2 hrnku ovesných vloček
• 1/2 hrnku nakrájených žampionů (použít můžete i hlívu ústřičnou)
• 2 větší mrkve
• plátek celeru
• menší kořenovou petržel
• pórek
• 2 stroužky česneku
• 2 lžíce oleje (sádla)
• sůl (podle zvyklosti)
• 2 lžičky majoránky
• petrželku kudrnku
Postup:
Nakrájíme žampiony na plátky, mrkev a pórek na kolečka, celer a petržel na kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej a přidáme pórek a žampiony. Lehce osmahneme a přidáme ovesné vločky. Počkáme až dostanou tmavší barvu.
Dobře promácháme a pak zalijeme 3/4 litrem studené vody, přidáme sůl a majoránku a vaříme na středním ohni až zelenina změkne, občas zamícháme. Hrnec s polévkou odstavíme a již nevaříme. Po cca 10 minutách přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou petrželku. Polévku podáváme nejlépe v miskách.
Tip: Hrníčkovou polévku můžeme doplnit uvařeným vejcem, které rozkrojíme napůl a vložíme navrch do misky s polévkou.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem