Hrníčkové recepty: fazolky zapečené s vejci

Fazolky jsou chutné a zdravé jídlo. Používáme je většinou jako přílohu, ale dobře zasytí i jako lehké hlavní jídlo. Nejlepší jsou čerstvé, ale použít se dají i ty mražené.

Při vaření receptů využijte šikovnou hrníčkovou kalkulačku, která převede gramy na mililitry.

Fazolky jsou chutné a zdravé jídlo


 

Recept na fazolky zapečené s vejci:

Suroviny:

• asi tři hrnky mladých fazolek

• 1 větší cibule

• 1 lžíce másla

• 1 hrnek zakysané smetany

• 5 - 6 vajec uvařených natvrdo

• sůl

Postup:

Očištěné a příčně rozkrojené fazolkyx dusíme na másle a nadrobno nasekané cibuli za občasného podlévání vodou doměkka. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymažeme máslem, uložíme do ní postupně vrstvu fazolek, osolíme, potom vrstvu nakrájených vajec, znovu osolíme a opakujeme. Jako poslední musí být vrstva fazolek. Všechno zalijeme rozmýchanou zakysanou smetanou a pomalu zapečeme. Můžeme podávat s opékanými brambory.

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend