Vánoční cukroví: pusinky s ořechy a sušenými švestkami
Jestliže nemáte suroviny ze svých vlastních zdrojů nebo od farmáře z okolí, mohou vám s jejich výběrem pomoci také loga kvality potravin (např. BIO, Klasa a Regionální potravina), která mají výrobky té nejvyšší kvality. Naše bílková cukrátka si zamilujete. První várka zmizí ještě dřív, než stačí vychladnout.
Zdroj: akademiekvality.cz, regionalnipotravina.cz
Recept na pusinky s ořechy a sušenými švestkami
Počet porcí: 32 kusů
Doba přípravy: 2 h
Náročnost: *
Ingredience:
4 bílky
300 g moučkového cukru
75 g lískových a vlašských ořechů
50 g sušených švestek
Postup:
1. Bílky vyšleháme do tuha a poté za stálého šlehání přidáváme po malých dávkách cukr.
2. Ořechy a švestky nakrájíme nadrobno a pomalu přidáváme do hotové směsi.
3. Hotovou hmotu klademe lžící na pečicí papír. Můžeme použít cukrářský pytlík.
4. Sušíme v troubě na 90 °C cca 1,5 hodiny.
Tip: Jak poznat v obchodě kvalitní a nezkažené ořechy? Měly by příjemně vonět a nesmí na nich být viditelný náznak plísně, která vzniká při zabalení nedostatečně usušeného produktu .
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem