Vánoční cukroví: ořechy plněné kávovým krémem

Ořechy jsou osvědčeným vánočním cukrovím

Kdo by nemiloval staročeskou klasiku – ořechy. Možná ještě na ně máte doma formičky po babičce. Zkusme je trošku osvěžit. Přidejme do krému kávový cukr. Kávový cukr je z kvalitního třtinového cukru, espressa a vody. Jedná se o český patentovaný výrobek nazvaný Kafánek.

Suroviny:

Těsto:

100 g vlašských ořechů

250 g hladké mouky

150 g másla

70 g moučkového cukru

1 lžičku kakaa na obarvení

1 ks vejce

1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Náplň:

4 ks vajec

4 lžíce moučkového cukru

4 lžíce Kafánka Natural/Skořice

1 balíček vanilkového cukru,

200 g másla

Postup:

Těsto:

1. Všechny suroviny smícháme dohromady.

2. Formičky na ořechy vymažeme olejem.

3. Z těsta utvoříme malé kuličky, které před vytlačením do formiček ještě zlehka oprášíme polohrubou moukou. Je nutné si dát pozor a použít do forem jen tenkou vrstvu těsta, protože se ořechy při pečení nafouknou a po upečení v nich musí zůstat prostor pro krém.

4. Následně pečeme 8-9 minut na 180 stupňů.

5. Po upečení necháme ořechy nejprve trochu vychladnout a teprve poté je vyndáváme z formiček.

Krém:

1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a za stálého šlehání uvaříme nad párou jemný krém, který bude světlý a hustý.

2. Do teplého krému přidáme Kafánek.

3. Po vychladnutí do něj zamícháme změklé máslo.

4. Hotový krém necháme ještě zchladnout v lednici a poté jím plníme oříšky.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend