Vánoční cukroví: ořechy plněné kávovým krémem
Kdo by nemiloval staročeskou klasiku – ořechy. Možná ještě na ně máte doma formičky po babičce. Zkusme je trošku osvěžit. Přidejme do krému kávový cukr. Kávový cukr je z kvalitního třtinového cukru, espressa a vody. Jedná se o
český patentovaný výrobek nazvaný Kafánek.
Těsto:
100 g vlašských ořechů
250 g hladké mouky
150 g másla
70 g moučkového cukru
1 lžičku kakaa na obarvení
1 ks vejce
1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Náplň:
4 ks vajec
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce Kafánka Natural/Skořice
1 balíček vanilkového cukru,
200 g másla
Postup:
Těsto:
1. Všechny suroviny smícháme dohromady.
2. Formičky na ořechy vymažeme olejem.
3. Z těsta utvoříme malé kuličky, které před vytlačením do formiček ještě zlehka oprášíme polohrubou moukou. Je nutné si dát pozor a použít do forem jen tenkou vrstvu těsta, protože se ořechy při pečení nafouknou a po upečení v nich musí zůstat prostor pro krém.
4. Následně pečeme 8-9 minut na 180 stupňů.
5. Po upečení necháme ořechy nejprve trochu vychladnout a teprve poté je vyndáváme z formiček.
Krém:
1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a za stálého šlehání uvaříme nad párou jemný krém, který bude světlý a hustý.
2. Do teplého krému přidáme Kafánek.
3. Po vychladnutí do něj zamícháme změklé máslo.
4. Hotový krém necháme ještě zchladnout v lednici a poté jím plníme oříšky.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem