Vánoční horká medovina s ovocem

Ke svátkům klidu a míru jednoznačně patří také medovina. Doporučujeme si ji „vymazlit“ podle svého a přinášíme vám k tomu jednoduchý návod. Základ musí být kvalitní, což je jistě letošní vítěz Regionální potraviny v Pardubickém kraji Hřebečská medovina BYLINNÁ HOŘKÁ . Za recepturou tohoto nápoje stojí téměř dvacetiletá rodinná firma Hřebečská medovina. Nápoj sklízí úspěchy díky poctivé řemeslné práci a prvotřídní kvalitě medu od vlastních včelstev. Za jemnou, ale přesto intenzivní chuť vděčí také 21 bylinám. Kořen hořce, pelyněk a puškvorec dokonale vybalancovává jemnost máty, meduňky a levandule.

Vánoční horká medovina s ovocem přijde vhod


Zdroj: akademiekvality.cz

Vánoční horká medovina s ovocem

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

Ingredience:

250 ml vody

250 ml jablečného džusu

200 ml HŘEBEČSKÁ MEDOVINA BYLINNÁ HOŘKÁ

½ hrušky pokrájené na kousky

½ jablka pokrájeného na kousky

3 celé skořice

cukr

 

Postup:

1. Do jedné nádoby nalijeme medovinu a pomalu zahříváme. Teplota nesmí přesáhnout 40 °C.

2. Ve druhé nádobě svaříme vodu, džus, skořici, hrušky, jablka a vše přecedíme.

3. Zamícháme dohromady a dochutíme podle chuti cukrem.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend