Vánoční horká medovina s ovocem
Ke svátkům klidu a míru jednoznačně patří také medovina. Doporučujeme si ji „vymazlit“ podle svého a přinášíme vám k tomu jednoduchý návod. Základ musí být kvalitní, což je jistě letošní vítěz Regionální potraviny v Pardubickém kraji – Hřebečská medovina BYLINNÁ HOŘKÁ . Za recepturou tohoto nápoje stojí téměř dvacetiletá rodinná firma Hřebečská medovina. Nápoj sklízí úspěchy díky poctivé řemeslné práci a prvotřídní kvalitě medu od vlastních včelstev. Za jemnou, ale přesto intenzivní chuť vděčí také 21 bylinám. Kořen hořce, pelyněk a puškvorec dokonale vybalancovává jemnost máty, meduňky a levandule.
Zdroj: akademiekvality.cz
Vánoční horká medovina s ovocem
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *
Ingredience:
250 ml vody
250 ml jablečného džusu
200 ml HŘEBEČSKÁ MEDOVINA BYLINNÁ HOŘKÁ
½ hrušky pokrájené na kousky
½ jablka pokrájeného na kousky
3 celé skořice
Postup:
1. Do jedné nádoby nalijeme medovinu a pomalu zahříváme. Teplota nesmí přesáhnout 40 °C.
2. Ve druhé nádobě svaříme vodu, džus, skořici, hrušky, jablka a vše přecedíme.
3. Zamícháme dohromady a dochutíme podle chuti cukrem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem