Velikonoce jako svátky jara či setkávání a dobrého jídla - jsou především nejdůležitějším křesťanským svátkem roku

Velikonoce jsou jedním z nejdůležitějších křesťanských svátků, ale pro mnoho z nás jsou spíše časem setkávání, dobrého jídla, a hlavně radosti z příchodu jara. Letošní Velikonoční pondělí připadá až na 18. dubna, a tak nebude problém slavnostní menu vylepšit kopřivami nebo jedlými květy. Přinášíme Vám tip na nepečeného velikonočního beránka.


Ingredience na základní těsto :

Množství těsta je určeno pro střední formu beránka.

  • 500g slunečnicových semínek - předem naklíčených a usušených , semínka lze případně zakoupit již naklíčená
  • 250 g bio kokosu
  • půl hrnku bio kokosového oleje - v rozpuštěném stavu
  • hrnek datlí nebo rozinek - sladidlo je na Vás - můžete místo datli a rozinek použít i med, ale beránek už nebude veganský. Obě varianty jsou vhodné pro dobrou pevnost těsta.
  • trochu vody

Slunečnici s kokosem umeleme ve výkonném mixéru na mouku. Přidáme datle nebo rozinky (med doporučuji přidat až v míse, kde ho zapracujeme do těsta ručně), kokosový olej, trochu vody a mixujeme, dokud nevznikne těsto, které poté vpěchujeme do silikonové formy beránka. Dáme ztuhnout na hodinu do mrazáku. Po uplynutí této doby vyklopíme beránka a je hotovo.

Upozorňuji, že těsto je nutné pořádně natlačit do formy,aby se dostalo všude!

Beránka skladujte v chladném prostředí, měl by vydržet 7-10 dní. Jeho krájení jde opravdu dobře bez drolení a lámání.

Dobrou chuť

Velikonoční RAW beránek zasytí a dodá energii



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend