Velikonoce jako svátky jara či setkávání a dobrého jídla - jsou především nejdůležitějším křesťanským svátkem roku
Velikonoce jsou jedním z nejdůležitějších křesťanských svátků, ale pro mnoho z nás jsou spíše časem setkávání, dobrého jídla, a hlavně radosti z příchodu jara. Letošní Velikonoční pondělí připadá až na 18. dubna, a tak nebude problém slavnostní menu vylepšit kopřivami nebo jedlými květy. Přinášíme Vám tip na nepečeného velikonočního beránka.
Ingredience na základní těsto :
Množství těsta je určeno pro střední formu beránka.
- 500g slunečnicových semínek - předem naklíčených a usušených , semínka lze případně zakoupit již naklíčená
-
250 g bio kokosu
- půl hrnku bio kokosového oleje - v rozpuštěném stavu
- hrnek datlí nebo rozinek - sladidlo je na Vás - můžete místo datli a rozinek použít i med, ale beránek už nebude veganský. Obě varianty jsou vhodné pro dobrou pevnost těsta.
- trochu vody
Slunečnici s kokosem umeleme ve výkonném mixéru na mouku. Přidáme datle nebo rozinky (med doporučuji přidat až v míse, kde ho zapracujeme do těsta ručně), kokosový olej, trochu vody a mixujeme, dokud nevznikne těsto, které poté vpěchujeme do silikonové formy beránka. Dáme ztuhnout na hodinu do mrazáku. Po uplynutí této doby vyklopíme beránka a je hotovo.
Upozorňuji, že těsto je nutné pořádně natlačit do formy,aby se dostalo všude!
Beránka skladujte v chladném prostředí, měl by vydržet 7-10 dní. Jeho krájení jde opravdu dobře bez drolení a lámání.
Dobrou chuť
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem