Recept na veganské perníkové bábovičky
Ingredience:
· 200 g pšeničné polohrubé mouky Pernerka
· 1/2 prášku do pečiva
· 1/2 lžičky skořice
· 1, 5 lžíce kakaa
· 1 lžičku jedlé sody
· 150 g cukru
· 1/2 lžičky pomerančové kůry
· 2 lžičky perníkového koření
· 200 ml vody (případně rostlinného mléka)
· 5 lžic rostlinného oleje
· 100 g jablečného pyré
Postup:
1. Do hlubší mísy přidáme všechny suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, sodu, cukr, kakao a všechno koření. Vše zamícháme.
2. K suchým surovinám postupně přimícháme ostatní tekuté suroviny – vodu, olej a jablečné pyré. Důkladně zamícháme.
3. Hotové těsto přelijeme do formiček – pokud použijeme silikonové, není třeba je vymazávat tukem a vysypávat moukou. Bábovičky pečeme v předehřáté troubě na cca 180 stupňů asi 20 minut. Propečenost zkontrolujeme zapíchnutím špejle do nejsilnějšího místa – těsto se nesmí na špejli lepit.
Hotové bábovičky necháme na chladící mřížce zcela vychladnout a pak se do nich můžeme pustitSdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem