Recept na veganské perníkové bábovičky

veganské perníkové bábovičky

Ingredience:


· 200 g pšeničné polohrubé mouky Pernerka

· 1/2 prášku do pečiva

· 1/2 lžičky skořice

· 1, 5 lžíce kakaa

· 1 lžičku jedlé sody

· 150 g cukru

· 1/2 lžičky pomerančové kůry

· 2 lžičky perníkového koření

· 200 ml vody (případně rostlinného mléka)

· 5 lžic rostlinného oleje

· 100 g jablečného pyré


Postup:

1. Do hlubší mísy přidáme všechny suché surovinymouku, prášek do pečiva, sodu, cukr, kakao a všechno koření. Vše zamícháme.

2. K suchým surovinám postupně přimícháme ostatní tekuté surovinyvodu, olej a jablečné pyré. Důkladně zamícháme.

3. Hotové těsto přelijeme do formiček – pokud použijeme silikonové, není třeba je vymazávat tukem a vysypávat moukou. Bábovičky pečeme v předehřáté troubě na cca 180 stupňů asi 20 minut. Propečenost zkontrolujeme zapíchnutím špejle do nejsilnějšího místa – těsto se nesmí na špejli lepit.

Hotové bábovičky necháme na chladící mřížce zcela vychladnout a pak se do nich můžeme pustit


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend