Bezmasé recepty, vegetarianská a veganská jídla
Podzim plný ovoce a zeleniny: Jak s plody naložit co nejlépe, abychom je nemuseli vyhazovat?
Ovoce a zelenina se u Čechů těší stále větší oblibě, vyplývá to z dat Českého statistického úřadu [1] . Přestože jsou tyto suroviny oblíbené, stále tvoří značnou část odpadu v našich domácnostech.
Kupujete zahradu? Pozor na černé stavby i územní plán
Vlastní ovoce a zelenina bez pesticidů, oáza klidu a odpočinku i místo pro děti či domácí mazlíčky. Mít vlastní zahrádku je zkrátka k nezaplacení. Dopřát si ji přitom můžete, i když nebydlíte v rodinném domě.
Podzimní salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř
Tento dokonalý salát vonící podzimem nadchne opravdu všechny, je skvělý samotný, nebo i jako příloha k hlavnímu jídlu. Zemitost a sladkost řepy skvěle kontrastuje s uzenou chutí pepře a kyselostí pečených švestek. Řepa je extrémně zdravá zelenina, detoxik
Báječná příloha: nakládaná grilovaná zelenina
Zelenina, skladování, čerstvost, FreshPad, Whirlpool
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Dolaďte své grilované pochoutky domácím mangovým čatní
Léto plné domácích chutí: Zavařujte v mikrovlnce, na gril hoďte sýr a připravte si k němu exotické čatní
Recept na víkend: vyzkoušejte netradiční přílohu - Pilaf je snadný recept
Pilaf se může jíst jako hlavní jídlo, ale třeba na blízkém východě, kde je velmi oblíbený, se podává i jako příloha k dušeným pokrmům z jednoho hrnce. Jeho základ tvoří rýže nebo také bulgur, předvařená nalámaná pšenice.
Hrady a zámky v libereckém kraji zvou na nové prohlídkové trasy, vyřezávaná vejce i kralevicův poklad
Zima je pryč, dorazilo jaro a s ním duben, kdy většina hradů a zámku ve správě Národního památkového ústavu zahajuje novou turistickou sezonu.
Hrníčková polévka z tykve po maďarsku
Receptů na polévku z tykve nebo dýně je mnoho. Tento recept využívá tykev pro vývar, ve kterém se vaří další zelenina a přidávají se jemné nudle. Polévka zahřeje a veříme, že i zachutná.
Jaká zelenina chutná nejvíce Čechům? A která je nejlepší na gril?
„Pokud denně sníme dle doporučení Světové zdravotnické organizace 400 až 500 gramů zeleniny a ovoce, což je třeba pár rajčat a jablko, aktivně se chráníme před civilizačními chorobami, jako je např. rakovina zažívacího traktu. U nás ale bohužel průměrně k
Recepty s regionální potravinou: konfitovaný květák
Květák je skvělá zelenina, která se dá připravovat na mnoho způsobů a už dávno neplatí, že z ní lze udělat jen mnohými nenáviděný „mozeček“. Vyzkoušejte náš recept na konfitovaný květák, který získal jedinečnou chuť díky za studena lisovanému 100% makovém
Jaká vejce kupujeme a jak se v nich orientovat
Slepičí a pštrosí, bio či z podestýlky: Vyznáte se ve vejcích? Bez vajíček se v kuchyni obejde jen málokdo. Jen v loňském roce snědl podle údajů Českomoravské drůbežářské unie každý obyvatel ČR v průměru 263 vajec. I proto bychom měli věnovat pozornost
Recepty na grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem
Není nad to, když pokrm lahodí nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i oku. Přesně takový je náš recept na pampeliškovo-hruškový salát, kde hraje prim kozí sýr z grilu. Proto by měl být opravdu špičkový. Takže jsme vybrali vítěze prestižního ocenění
Posilovat můžete na zahradě, zahradní práce jsou účinné cvičení
Každému zahrádkáři jsou vždy odměnou plody jeho snažení, ať už jsou to krásné květiny anebo lahodné ovoce a zelenina. Nesmíme však zapomínat na to, že zahradní aktivity jsou také výborným cvičením, kterým posilujeme tělo a zároveň dáváme odpočinout často
Grilování je stále oblíbenější, trendem je grilovaná zelenina i plynová ohniště
Grilování je pro Čechy něco jako národní sport. Jakýkoliv výrobek určený k přípravě na otevřeném ohni si alespoň jednou za rok koupí 8 z 10 českých domácností, typická domácnost nakupuje tyto produkty sedmkrát za rok. Aktuální údaje společnosti Gfk Czech
Recepty na zavařování: zavařujeme zeleninu, ovoce i speciality
Recepty na zavařování: zavařujeme zeleninu, ovoce i speciality. Prověřeným zdrojem receptů jsou určitě naše maminky a babičky. Zavařovací sezóna je právě v plném proudu, zavařuje se ovoce, zelenina, houby.