Recepty z české i světové kuchyně, stránka 2
Vánoční recept na cukroví: sádlovky s džemem
Je libo Masarykovo cukroví, vyhlášené cukroví za první republiky? Vyzkoušejte naše sádlovky. Dokonale splňují vše, co od vánočního cukroví očekáváte. Jsou jednoduché na přípravu a neuvěřitelně chutné. Za jejich úspěchem stojí nejen skvělé těsto, ale také
Vánoční horká medovina s ovocem
Ke svátkům klidu a míru jednoznačně patří také medovina. Doporučujeme si ji „vymazlit“ podle svého a přinášíme vám k tomu jednoduchý návod. Základ musí být kvalitní, což je jistě letošní vítěz Regionální potraviny v Pardubickém kraji
Vánoční cukroví: ořechy plněné kávovým krémem
Kdo by nemiloval staročeskou klasiku – ořechy. Možná ještě na ně máte doma formičky po babičce. Zkusme je trošku osvěžit. Přidejme do krému kávový cukr...
Vánoční cukroví: pusinky s ořechy a sušenými švestkami
Pusinky nebo hubinky? Případně říkáte malým nadýchaným hrudkám z bílků a cukru ještě úplně jinak? Ve finále je to úplně jedno, na pojmenování nezáleží, rozhodující je chuť. A tu mají naše hubinky naprosto famózní, protože jsme do nich přisypali nadrobno..
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Vydatné lokální recepty: mrkvový koláč s tvarohem a ořechy
Klasický mrkváč si již vytvořil nezastupitelné místo v mnoha českých domácnostech i ve vyhlášených kavárnách. Mrkev přidaná do těsta totiž umí vykouzlit harmonickou, lehce nasládlou chuť, která je ve spojení s tvarohovou náplní neopakovatelná...
Vánoční pečivo panettone: nechte se inspirovat Itálií
Klasický vánoční sladký chléb je oblíbenou pochoutkou nejen v Itálii a vyzkoušet ho letos můžeme i doma. Zdlouhavá příprava bude bohatě odměněna! TIP: Můžete místo rozinek použít třeba čokoládu.
Vydatné lokální recepty: smažené tvarůžky, opečené mini brambůrky s pažitkou
Na závěr jsme připravili opravdovou lahůdku. Tradiční olomoucké tvarůžky neboli tvargle, které pochází z Velké Bystřice. Zde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je...
Vydatné a lokální recepty: krémová polévka z pečeného česneku se špekem a krutony
Krémové polévky zažívají každoročně na podzim velký boom. Aby taky ne! Pořádná porce husté polévky pohladí na duši a prohřeje celé tělo. Vyzkoušejte naši česnekovou, která je lehká na přípravu a potřebujete na ni minimum ingrediencí. Chuť zvýrazněte
Jogurtový koláč bez lepku
Dali jste se na hubnutí - ale chuť na koláč je silnější? Tenhle si můžete dát bez obav - je bez mouky a plný zdravých surovin!
Listopadové recepty: jablečný štrúdl s rozinkami v rumu
Téměř každá rodina má svůj rodinný recept na štrúdl z jablek. Liší se ve způsobu jejich přípravy i ve volbě těsta. My jsme zůstali u klasiky – oblíbeného listového těsta, o to více jsme si ale pohráli s jablky. Nechali jsme je zkaramelizovat společně se
Hrníčkové recepty: fazolky zapečené s vejci
Fazolky jsou chutné a zdravé jídlo. Používáme je většinou jako přílohu, ale dobře zasytí i jako lehké hlavní jídlo. Nejlepší jsou čerstvé, ale použít se dají i ty mražené.
Listopadové recepty: dýňové placky
S barvami podzimu se jednoznačně ztotožňuje dýně. Její nádherně oranžová barva je lákavá nejen pro oči, ale i pro naše chuťové pohárky. Receptů na polévku z této nádherné zeleniny je mnoho, proto zařazujeme inspiraci na dýňové placky. Základem je dýně
Hrníčková polévka z tykve po maďarsku
Receptů na polévku z tykve nebo dýně je mnoho. Tento recept využívá tykev pro vývar, ve kterém se vaří další zelenina a přidávají se jemné nudle. Polévka zahřeje a veříme, že i zachutná.
Martina Průšová: Z anorexie mě vyléčila láska k činkám!
Dá se z mentální anorexie úplně vyléčit? Nebo je to věc, která ve Vás zůstane navždy? Téma, které v našich rozhovorech otevíráme už poněkolikáté - tentokrát s koučkou, bývalou fitness závodnicí a v posledních měsících také úžasnou spolupracovnicí s naší
Oblíbené těstoviny, které máme rádi a jednoduchý recept na vřetena po boloňsku
Některé druhy známe všichni a téměř všichni je rádi jíme v různých úpravách. Mají nízký obsah tuku, jsou lehce stravitelné a rychle dodají energii. Obsahují zejména škrob, bílkoviny, ale i draslík, fosfor a vápník. Vyrábí se většinou z tvrdé pšenice, nebo