Recepty z české i světové kuchyně, stránka 6
Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: špaldová palačinka plněná pestem, zeleninou a žampiony
Došla vám už „palačinková“ inspirace? Připravujete je ze stále stejného těsta, a dokonce už ani neobměňujete suroviny, které je dokonale dochutí? Nabízíme vám recept, v jehož základu je místo klasické pšeničné mouky stále oblíbenější špaldová a také...
Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě
Venku už pomalu teploty stoupají, proto nastal čas připravit si nepečený dort provoněný a proslazený ovocem. Aby byl opravdu jemný, přimíchali jsme k tvarohu také smetanu ke šlehání. Dort lemují piškoty namočené ve šťávě z broskví a v griotce.
Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba salát s kozím sýrem, čekankou a ořechy
Přestože se nesou zimní recepty v „hutnějším“ duchu, nezapomínejme ani na lehkou večeři v podobě salátu. Někdy si vystačíme s variantou „co dům dal“, ale proč se taky neinspirovat ozkoušeným a perfektně vyladěným receptem? V tom našem se ukrývá čekanka,
Recept na kachní prsa na pomerančích s pečenými bramborami
Přemýšlíte co k slavnostnímu obědu? Zkuste delikátní kachní prsa na pomerančích s pečenými bramborami, jak je připravuje legendární olympijská vítězka Kateřina Neumannová. „Je to lahůdka. Hlavní práci odvede šikovná varná deska a trouba.
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Recept na jarní muffiny s medvědím česnekem, nebo špenátem
Nejdříve si do pěny vyšleháme vajíčka se špetkou soli. Poté přidáme zchladlé rozpuštěné máslo, tvaroh, najemno nakrájený medvědí česnek a ještě lehce promícháme. Mezitím v druhé míse smícháme mouku, parmazán, tymián a prášek do pečiva.
Únorové recepty proti únavě: polévka z pečené cibule s tyčinkami z listového těsta
Jaké jídlo je vždycky hodně výživné, ale přitom nás nepříjemně „nezaplácne“? Rozhodně polévka! Pokud si dáme o trochu větší porci, bohatě nám vystačí k obědu nebo k večeři. A v tomto ročním období klidně i ke snídani.
Únorové recepty proti únavě: pečená mrkev se slaným tvarohem
V druhém letošním měsíci potřebujeme doplnit síly po dlouhé zimě a temných dnech. Čím si tedy podmaní únor naše chuťové pohárky? Ideálně něčím zemitým a hutnějším, ale zároveň dobře stravitelným.
Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba cibule plněné sýrem gouda
O tomto pokrmu si dovolíme tvrdit, že představuje zajímavou alternativu francouzské cibulačky. Pokud tedy milujete tuto polévku, jednoznačně vás zaujmou i naše cibule plněné goudou. Nesmí chybět ani zeleninový vývar a bílé víno.
Tajemství dokonale šťavnatého steaku
Voňavý, zvenku opečený s klasickými tmavými rýhami od grilovací pánve, uvnitř plný šťávy. Dobře připravený steak je prostě delikatesa. A nemusíte si ho vychutnávat jen na letní zahradě, ale i doma když prší nebo chumelí.
Sladké recepty: pohanková kaše s mandlovým mlékem a karamelizovanými jablky a hruškami
Určitě jste už někde zaslechli, že je pohanka velmi cenná potravina. Její předností je např. obsah rutinu, který zpružňuje a posiluje naše cévy. Víte ale, jak ji připravit, aby vám zároveň chutnala? Uvařte ji protentokrát na sladko, a to v mandlové...
Sladký zákusek pro zimní dny: citronová babeta
Citronová babeta býval kdysi moučník na pultech obchodů. Tam ho již nenajdeme, můžeme si ale podle receptu připravit jednoduchou domácí variantu babety. Chutnat bude jako snídaně i odpolední svačina k čaji, či kávě.
Lednové odlehčené recepty: špenátová polévka se zastřeným vejcem
Máte slabost pro neodolatelnou vůni špenátu a česneku? Když ještě přidáte zeleninový vývar, cibuli, bílé víno, smetanu a vejce, hnedle se můžete těšit na dokonale vyváženou polévku. Zvládne ji uvařit také kuchař-začátečník.
4 věci, které Vám vadí na ořechovém másle – a co s nimi
Ořechové máslo plné plísně, s usazeným olejem nebo málo sladké? Víme, co s tím!
Lednové odlehčené recepty: makové lívance se švestkovou omáčkou
Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě...
Recept z parní trouby: pstruh se šťávou z bílého vína
Inspirujte se recepty, které jsou připravované v parní troubě. K trendům v české kuchyni již patří a bude stále více patřit vaření v páře. Díky tomuto postupu se zachovává více vitamínů a živin než při vaření ve vodě...