Recepty z české i světové kuchyně, stránka 4
Recepty na gril: grilovaný květák s lískovými ořechy
Nemusíte být vegetariáni, abyste si pochutnali na našem grilovaném květáku s praženými lískovými ořechy a zálivkou z vinného octa. Už jste spolu někdy tyto chutě zkoušeli? Věřte, že spolu perfektně ladí. Což ovšem nejlépe poznáte, až si tuto oblíbenou
Letní recepty: šťavnatá grilovaná žebra na pivu
Příjemné teplé večery opět volají po letních grilovačkách, zábavě a pobytu na čerstvém vzduchu. Po uplynulých měsících je chuť vypnout, poveselit se s rodinou či přáteli a užít si společně dobrého jídla a pití silnější než kdy dříve. Je čas skočit k řezní
Grilujeme vegetariánsky: opečený chléb s grilovanou paprikou a pomazánkou
Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a pomazánkou ...
Recepty z lokálních surovin: rebarborový koláč s tvarohem
Taky jste se zamilovali do lehce nakyslého rebarborového koláče? Pokud si ho chcete připravit z čerstvé rebarbory, máte na to čas zhruba do konce června. Pak její sezóna končí. Důležitou součástí moučníku je ovšem i těsto. Aby bylo dokonale vybalancova
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Recepty z lokálních surovin: maltašky plněné griliášem
Znáte maltašky? Jedná se o drobné pečivo, které si nyní připravíme na sladko. Základem je těsto z másla, hladké mouky a žloutků, které přes noc ve formě malých kuliček odpočívá v lednici. Druhý den je vytvarujeme do uzlíčků, přidáme do nich griliáš a peče
Recepty z lokálních surovin: trhací bochník se sýrem a česnekem
Jedli jste už někdy trhací bochník? Chcete se dozvědět, na čem že si to vůbec můžete pochutnat? Pak si ho pojďte připravit. Uvidíte, že vás tato specialita, ať už v podobě předkrmu nebo hlavního chodu, nadchne! Aby vám chutnalo o to víc, vyberte pečlivě..
Recepty z lokálních surovin: pečená rajčata s česnekem a tymiánem
Protože jsou rajčata nejoblíbenější českou zeleninou, připravili jsme si pro vás recept, kde hrají prim. Je naprosto jednoduchý, ale budete se oblizovat ještě druhý den. Přestože stěžejní surovinu známe, položme si otázku – jaká se hodí do našeho pokrmu?
10 důvodů, proč jíst Křupavé Kokosové máslo
Myslíte si, že je kokosový tuk špatný? Právě naopak! Přečtěte si 10 důvodů, proč si smlsnout na vynikajícím kokosovém krému s kokosovými chipsy... :)
Recept na kultovní jahodové knedlíky sypané tvarohem
První dozrálé jahody už útočí na naše smysly a my se toho křehkého šťavnatého zázraku ne a ne nabažit. Mezi klasiku, která by na vašem stole neměla chybět, určitě patří velejemné tvarohové knedlíky plněné těmito božskými plody. Vyzkoušejte recept
Recepty z lokálních surovin: pečený zelený chřest se slaninou, pórkem a bramborem
Nejde si nevšimnout, že nastala chřestová sezóna, která potrvá zhruba do půlky června. Chřestové recepty se na nás valí proudem, proto jsme se rozhodli také jeden přidat. Jedná se zapečený pokrm, který je jednoduchý a mohl by chutnat i dětem. Aby vás ...
Recept na pečeného pstruha na másle s hráškovým pyré
Tato rybí klasika prostě nadchne i toho, kdo se sladkovodními rybami teprve začíná. A je i skvělou cestou, jak naučit děti jíst zdravě a do jídelníčku přidat ryby v jiné podobě, než jako mražené kostky známé pod krycím názvem filé. Vyzkoušejte recept tak,
Mexické recepty: pikantní quesadilla s fazolovou náplní
Tato rychlá specialita vás přenese tisíce kilometrů daleko do slunného Mexika. Její základ tvoří přeložená pšeničná chlebová placka – tortilla – se sýrem a nejrůznějšími náplněmi. Pokud chcete ochutnat něco nového a máte rádi pikantnější pokrmy, rozhodně
Dubnové recepty a jejich sezónní chutě: žemlovka z mazance s vanilkovou zmrzlinou a meduňkou
Asi už jste někdy ochutnali klasickou žemlovku s vekou. Ale co když je základem mazanec? My jsme žemlovku ještě obohatili o pořádnou dávku tvarohu, zkaramelizovaná jablíčka, rozinky máčené v rumu a voňavou skořici s vanilkou. Jestli si chcete život ...
Dubnové recepty a jejich sezónní chutě: polévka ze zeleného chřestu s ovčím sýrem
Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře
Recept na vrabce na pivu se špenátem
Vařili jste už něco s pivem? Pokud vás tato premiéra teprve čeká, těšte se. Pivo totiž dodá pokrmu jedinečný šmrnc. V našem receptu ho využijeme na podlití masíčka, které na konci naservírujeme společně s orestovaným špenátem a opečeným křupavým česnekem.