Recepty z české i světové kuchyně, stránka 8

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Recepty na podporu imunity: dýňový hummus s praženým mákem

27.11.2020

Pokud patříte k milovníkům dýní, určitě zkuste pečený dýňový humus s praženým mákem. Není to typický hummus z cizrny, ale jako pomazánka na čerstvé pečivo nebo dip k zelenině bude chutnat výborně.

Nejlepší domácí vánočka: jak upéct dokonalou vánočku? Recept a postup pletení vánočky (názorné video)

27.11.2020

Jak vyrobit luxusní domácí vánočku, aby byla krásně tvarovaná a zároveň chutná a vláčná? Tady máte návod, se kterým do světa prorazila uznávaná cukrářka Bára Lamačová z Humpolce.

Jaké vánoční sušenky by upekla maková panenka?

25.11.2020

Pokud nevyhledáváte příliš sladké cukroví a rádi „křupete“, bude pro vás tento recept ideální. Nejvíce vám tyto makovo-sezamové sušenky budou chutnat u vánoční pohádky nebo při kávě. Příprava je poměrně jednoduchá a chuť rozhodně stojí za to.

Recepty na podporu imunity: mrkvovo-makový koláč s ořechy

22.11.2020

Inspirujte se recepty z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému. Ideální volbou je mrkvovo–makový koláč. Tato dobrota v sobě skrývá hned tři potraviny, které pomáhají bojovat s neduhy podzimu, a k...


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Jaké vánoční cukroví by upekla maková panenka?

21.11.2020

K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného.

Listopadové recepty: teplý čokoládový dortík a malinová omáčka

20.11.2020

Málokdo dokáže odolat jedné z největších delikates – čokoládě. Náš dortík představuje naprosto vše, co od čokoládového dezertu očekáváte. Nejdřív vás pošimrá v nose jeho neodolatelná vůně, pak vám vaše hlava i tělo zavelí chopit se lžičky, zabořit ji...

7 potravin, které nejsou tak zdravé, jak se tváří

20.11.2020

Budu se snažit jíst zdravěji, přesně to si čas od času řekne asi každý z nás. A potom si spousta lidí v dobré víře dává kuskus s javorovým sirupem k snídani (to je tak úžasné, jak je to rychlé, dobré a zdravé), ovocné smoothie na svačinku a...

Vánoční recept na vánočku ze špaldové mouky

19.11.2020

V misce smícháme lžíci mouky, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a droždí. Necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Mezitím smícháme obě mouky, cukr a sůl. Poté přidáme zbytek surovin včetně kvásku a oříšků a rozinek.

Listopadové recepty: cibulové kroužky s křenovou omáčkou

13.11.2020

Je to tady, konečně jsme si pro vás nachystali recept na fenomenální cibulové kroužky. Klasika, která nikdy neomrzí. Poslouží třeba jako pikantní večeře ze surovin „co dům dal“. Navíc na cibuli bychom rozhodně neměli zapomínat, už jenom pro její...

5 nejlepších tipů na použití arašídového másla

11.11.2020

Koupili jste si svůj první kbelíček 100% arašídového másla? Gratulujeme :) Možná teď stojíte v kuchyni s otázkou, kam s ním? Zde jsou ty nejchutnější a zároveň nejjednodušší tipy - protože v jednoduchosti, jak známo, je síla!

Recepty z lokálních surovin: zapomenuté škubánky naslano

29.10.2020

A máme je konečně tady, staročeské škubánky. Oblíbený pokrm našich babiček, dědečků i rodičů. Naprosto jednoduché jídlo, jehož základem jsou samozřejmě brambory. A pokud dříve nebylo na špek, slaninu nebo bůček, zůstalo jen u směsi již zmiňovaných...

Recepty z lokálních surovin: originální špaldoto

28.10.2020

Zkoušeli jste někdy uvařit rizoto ze špaldových krup? Pokud ne, máte nyní jedinečnou možnost osvěžit si své kulinářské umění a zařadit surovinou, s níž nejspíše moc často nepracujete.

Recepty z lokálních surovin: noky se švestkovo-hruškovou omáčkou

27.10.2020

Jak chutná podzim? Právě tak jako naše noky se švestkovo-hruškovou omáčkou. Pokrm, který je dokonale vyvážený, protože sladkou chuť ovoce doplňují nadýchané tvarohové noky. Nechybí ani křupavý komponent v podobě opražené strouhanky smíchané s trochou...

Podzimní recepty: hrušková marmeláda

26.10.2020

Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Proto mohou pomoci v případě zácpy a nadýmání. Ovocná pochoutka z hrušek je zkrátka trefou do černého.

Recepty z lokálních surovin: pomazánka z červené řepy

23.10.2020

Příchod podzimu s sebou přináší i změnu našich chutí. Potřebujeme více energie a toužíme po něčem hutnějším. Mějte ovšem na paměti, že jídlo může být vydatné a zároveň po něm nemusíte přibrat 5 kilo. S tím souvisí třeba také výběr surovin.