Recepty z české i světové kuchyně, stránka 21

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Recept na lahodné špenátové palačinky se smetanou a sýrem

30.11.2017

Špenátové palačinky - rychlý recept, vhodný jako snídaně, svačina, lehký oběd, nebo večeře. Aby byly palačinky opravdu dobré, vybírejte kvalitní mouku s označením Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra.

Recepty s jablky: udělejte si delikátní domácí paštiku

9.9.2017

Recepty s jablky jsou ty známé, kdy upečemew skvělý závin, nebo koláč s jablky, nebo ty méně známé. V dnešním receptu se dozvíme, jak si udělat domácí delikatesu - paštiku s jablky...

Recepty s jablky: jablka pečeme v mandlovém koláči

7.9.2017

Jablka jsou u nás dlouhodobě nejoblíbenější ovoce. Mají poměrně málo kalorií a naopak obsahují mnoho cenných výživných látek a vitaminů. Nejbohatším zdrojem těchto látek je slupka, proto bychom měli jíst jablka...

Recepty s rajčaty: letní rajčatový salát s mátou

25.8.2017

Letní recepty s rajčaty jsou osvěžující, lehké a zdravé. Navíc podporujete české pěstitele, pokud dáte přednost dobře vyzrálým a čerstvým rajčatům. Rajčatový salát je výborná svačina i správně zvolená večeře.


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Recepty s rajčaty: rajčata plněná kuskusem

19.8.2017

Snadné recepty, které nenárokují mnoho vašeho času, ani surovin. Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva.

Recepty s rajčaty: polévka z čerstvých rajčat

18.8.2017

Vařit ze sezónních surovin je nejen moderní, ale i zdravé a cenově výhodné. Využijme proto nyní voňavá a čerstvá rajčata, kterými se to na zahrádkách, balkonech a v obchodech jenom hemží.

Recepty s rajčaty: bruschetta s bazalkou, česnekem a rajčaty

16.8.2017

V jednoduchosti je síla, což potvrzuje také následující recept – křupavá bruschetta s rajčaty provoněná bazalkou a česnekem. Ačkoliv se zde rajčata zapékají, nepodceňujte jejich chuť. Ta nejlepší jsou buď ze zahrádky, nebo oceněná značkami kvality (např.

Sladké recepty: grilované jahodové špízy s dipem z tvarohu

15.7.2017

Receptů na grilování je opravdu mnoho, ale grilované jahodové špízy neděláte každý den... Vyzkoušejte jeden z letních receptů a použijte jahody z vlastní zahrady, nebo kupte ty české, budou chutnější, nežli ty dovezené.

Recepty z jahod: lahodný salát s kozím sýrem a jahodami

1.7.2017

Některé recepty svým složením mohou vypadat až překvapivě, přesto, nebo právě proto jsou výtečné. Jahody se totiž skvěle hodí i do slaných salátů. Díky jejich kombinaci s baby špenátem, ořechy a kozím sýrem se budou vaše chuťové pohárky cítit jako v...

Sladké recepty plné jahod: tvarohové nočky s jahodovou omáčkou

30.6.2017

Jahodová sezóna je v plném proudu. Přestože jsou čerstvé jahody naprosto dokonalé, můžeme si s nimi v kuchyni trochu pohrát. Jenom nezapomínejte, že ty nejlahodnější kousky si buď sami vypěstujete na zahrádce, nasbíráte na samosběru, nebo zakoupíte od...

Recepty, co voní po másle: domácí máslové housky

24.6.2017

Recept na domácí máslové housky opravdu není složitý. Upéct domácí máslové housky opravdu není žádná věda. Stačí pár ingrediencí a za chvilku máte hotovo. Inspirujte se receptem...

Recepty, co voní po másle: skořicové máslové sušenky

23.6.2017

Používat poctivé máslo v receptech se vyplatí. Chuť i vůni másla totiž nenahradí žádný ztužený margarín. Kvalitní máslo navíc organismu prospívá. Vyzkoušejte recept na klasické máslovky se skořicí...

Recepty z vajec se neomrzí: zapečená omeleta se sýrem a zeleninou

17.4.2017

Recepty z vajec se opravdu neomrzí, již proto, že je jich tolik. Omeleta patří mezi nejpoblíbenější z nich. Zkuste omeletu, která vás zasytí a nadchne svou chutí i jednoduchostí přípravy.

Vejce a recepty: domácí žloutkový pudink

12.4.2017

Vejce je potravina, která se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Chcete si udělat sladkou a jednoduchou mňamku? Pak vyzkoušejte recept na domácí žloutkový pudink...

Recepty na úpravu vajec: farmářský salát se ztraceným vejcem

11.4.2017

Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné...