Recepty z české i světové kuchyně, stránka 17
Žravé řezy se smetanou a mandarinkami od Martiny Vágnerové (Video)
Piškot s krémem ze smetany, mandarinek a ovocného želé se na jazyku jen rozplyne. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas
Recept na velikonoční mazanec s jogurtem
Věděli jste, že velikonoční mazanec nebo také velikonoční bochník, oblíbené sváteční pečivo ze sladkého kynutého těsta, patří mezi nejstarší druhy českého obřadního pečiva? Stejně jako nádivka se tradičně připravuje na Bílou sobotu, kdy končí půst.
Jarní recepty s ricottou: sladký krém i zapečené pirohy
Ricotta je potravina bohatá na bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou. Mimo to obsahuje snadno vstřebatelný vápník a vitaminy B1, B2, B3 a vitamin A, dále pak významné množství minerálních solí, především sodík, draslík a fosfor.
Ricotta – lehkost bytí na talíři
Jarní vzduch, příjemné, stále se prodlužující dny, chuť servírovat na stůl něco čerstvého a lehkého: to je ideální konstelace pro ricottu. V mžiku vám pomůže vytvořit nápadité a neodolatelné recepty.
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Velikonoční bochánky s anýzem upekla Jitka Pluhařová (Video)
Je to starý recept jeptišek z Českého Dubu v Podještědí. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas
Jarní recept: omeleta s čerstvou zeleninou a kozím sýrem
Jarní recept na omeletu je nadýchaný, voňavý a zároveň sytý. Můžete ho připravit pro sebe, nebo své blízké jako snídani na vidličku, oběd, nebo večeři. Omeletu můžete podávat samotnou, s bramborami, nebo dobrým celozrnným pečivem.
Chtěl bych, aby byla česká gastronomie více vyhlášená - Radek Kašpárek (Video)
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, vařil i michelinský kuchař Radek Kašpárek. Byl víkendovým hostem Patricie Strouhalové. Více zjistíte zde:...
Jan Škraňka mluví o jídle z hmyzu a dává ochutnat Patricii Strouhalové (Video)
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, jsme byli živě u toho. Hostem Patricie Strouhalové byl i Jan Škraňka. Více zjistíte zde:...
Originální recept: lahodný bramborovo-cizrnový krém
Jarní jídelníček by nám měl dodat energii a být lehce stravitelný. Zkustete uvařit podle receptu juniorského (16-24 let) národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem bude tento lahodný krém...
Bratislavské rohlíčky pana Dubčeka upekla Zdena Jedličková (Video)
Sladké bratislavské rohlíčky plné oříškové i tvarohové náplně. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas
Jaro chce odlehčenčený jídelníček: recept na originální salát
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy.
Originální recept na norskou rybí polévku
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila...
Úžasné domácí rohlíky: snadné, jemné a lahodné
Proč pečivo na víkend kupovat, když můžete rodinu překvapit vlastnoručně upečenými rohlíčky? Jednou ochutnáte a uvidíte, že ty kupované už vám nikdy nebudou cutnat tak dobře. Recept je přitom jednoduchý.
Velikonoční sladká nadílka: trendy pochoutky i ověřená klasika
Svátky jara se rychle blíží, a proto je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, s jakými dobrotami je letos oslavíme. Chcete připravit trendy pohoštění, nebo se raději držíte osvědčené klasiky? Ani s jedním rozhodně nešlápnete vedle.
Poskládejte si sýrové prkénko a kombinujte chutě
Také vás při návštěvě Itálie nebo Francie okouzlila krásně servírovaná sýrová prkénka, nad nimiž se sbíhají sliny a jsou pastvou pro oči? Nechte se inspirovat jednoduchým návodem, jak dosáhnout chuťově i esteticky vyvážené kombinace surovin a překvapte...