Recepty z české i světové kuchyně, stránka 16
Bramborové knedlíky s kaštanovým pyré Václava Ségla (Video)
Bramborové knedlíky plněné kaštanovým pyré, podávané s lehkým vanilkovým krémem a brusinkami. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas
Recepty z nových brambor: bramboračka s pestem z medvědího česneku
Recept na rychlou polévku, která zažene hlad. Brambory mají totiž díky obsažené vláknině jeden z nejvyšších indexů sytosti (tj. míra schopnosti potravin snížit hlad a snížit potřebu energetického příjmu na několik dalších hodin).
Recepty z hrnku: hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou
Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně, která u nás začíná na konci května a vrcholí v červnu a červenci. Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a...
Recepty z nových brambor: cuketovo-bramborové placky
Sklizeň raných brambor v Česku právě začala. V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce na tzv. loupačku. Z brambor se dají kouzlit ale i jiné recepty.
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Lehké recepty z čerstvých surovin: jemný mrkvový krém
Horký začátek června a nadcházející letní sezóna si říkají nejen o odlehčený šatník, ale také o lehké recepty plné čerstvé zeleniny a kvalitních surovin z našich luhů a hájů. Nechte se inspirovat recepty na pokrmy, které zasytí, ale zbytečně nezatíží.
Fenomén jménem toustís
Češi v posledních letech objevují rozmanité gastronomické lahůdky; teď se do našich kuchyní dostává i legenda toustís alias anglický muffin. Ať už se o anglické kuchyni říká ledasco, anglický muffin je rozhodně výjimkou potvrzující pravidlo.
Bramborová buchta s jablky Martina Grabmüllera (Video)
Je to takový linecký koláč s náplní jablečného štrůdlu, svěží a šťavnatá pochoutka. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas
Flambované domácí jelito a hrušky s rokfórem
Nasládlá chuť hrušek se skvěle hodí k výrazné chuti rokfóru. Hugo Hromas, průvodce pořadu Ze dvora, to dobře ví. Proto svým divákům nabízí velmi voňavý recept na jelítka boudin noir s hruškami a pravým rokfórem.
Výborné kardinálské řezy s kávovou šlehačkou Marie Kosové (Video)
Dezert ze dvou mechově vláčných těst, proložený marmeládou a kávovou šlehačkou se vám bude rozplývat na jazyku... Zdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas
Recept na oběd pro mlsaly: lahodné a zdravé knedlíky s jahodami
Máme pro vás lahodný recept od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!
Lahodné letní recepty: výtečná snídaně, zdravý oběd i lehká večeře
Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu...
Poctivé rakvičky se šlehačkou Jany Charvátové (Video)
Rakvičky pečené podle desítky let starého cukrářského receptu. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas
Bramborový dort s máslovým krémem Evy Lohrové (Video)
Dort s krémem a marmeládou je lahodný a vláčný. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas
Večeře s kámoši aneb chlapi sobě
Pro muže je setkání v kruhu kámošů a známých, v takzvané chlapské společnosti, skvělou příležitostí se uvolnit. Ano, sice své drahé polovičky milujeme, ale každý ve skrytu duše víme, že o některých tématech a určitým způsobem se nejlépe mluví v čistě...
Recept: velikonoční polévka šmigrustovka
Šmigru-co? Pokud jste ještě neslyšeli o velikonoční polévce šmigrustovce, věřte, že si ji pro příště zapamatujete. Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se v některých částech Moravy říká Velikonocům.