Recepty z české i světové kuchyně, stránka 15

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Italské recepty z hub: gnocchi z ricotty a sýru s houbovou omáčkou

15.8.2019

Zapršelo na vekém území celé země a proto už někde začaly růst houby. A tam, kde ještě nerostou určitě také začnou růst. Proto můžeme začít plánovat recepty z čerstvých hub a můžeme vyzkoušet i ty méně tradiční - třeba houbové italské.

Letní recepty na makové dobroty: raw dort s čerstvým ovocem a oříšky

10.8.2019

Připravte si letní recepty na makové dobroty. Základem receptů je lahodný mák, který má charakteristickou nasládlou chuť a vůni. Pro přípravu receptů proto vybírejte ten český, který je kvalitní. S výběrem vám pomůže cechovní norma.

Recepty našich babiček: slaná bramborová buchta z Rokycanska

7.8.2019

Tradiční recept našich babiček je jako vždy snadný a v téhle jednoduchosti je krása i plno chuti. Máte-li chuť na něco malého – třeba na nějaký koláč, ale spíš „naslano“ – máme pro vás tip! Nechte se inspirovat regionálním receptem na bramborovou buchtu..

Sladké zelníky Jitky Minářové (Video)

4.8.2019

Zelníky chutnají jako jablečné koláče, zelí v nich nepoznáte. Více na www.pochoutkovyrok.cz Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.cz


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Smažené dršťky s listovým salátem

1.8.2019

Drštky známe spíše v polévkové úpravě, ale výborně se hodí i na smažení. V netradiční úpravě nám je představil Hugo Hromas v pořadu Ze dvora na Streamu.

Recepty našich babiček: bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou

30.7.2019

Naše babičky vařily jednoduše a moc dobře věděly, co je dobré. Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují jako výborné syté hlavní jídlo nebo neotřelý dezert.

Letní recepty z čerstvých surovin: cuketový krém

28.7.2019

Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale častěji podává tepelně zpracovaná, a to na mnoho různých způsobů.

Recepty z brambor: bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou

26.7.2019

Recepty z brambor jsou velmi početné. Brambory jsou v kuchyni opravdu univerzální. Lze je smažit, péct, vařit, odšťavnit apod., stejně tak je můžete připravit na slaný či sladký způsob.

Letní grilování po americku: Kovbojské vepřové kotlety s restovanou zeleninou

25.7.2019

Budeme potřebovat na kovbojské vepřové kotlety: vepřové kotlety grilovací koření máslo třtinový cukr bourbon s medovou příchutí worcester chilli omáčka med hořčice Restovaná zelenina: česnek cibule rajče červená paprika zelená paprika žlutá paprika lilek.

Naše babičky věděly, co je dobré: recept na rebarborové koláčky

25.7.2019

Zkuste osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly. Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují výborně. Využili jsme i v minulosti lehce opomíjenou a znovu objevenou a opěvovanou...

Dýňové kari v patisonu s kroketami a salsou

23.7.2019

Velmi netradiční recept připravený z patisonu a dýní doplněný výbornými krokety z mangoldu a lahodnou salsu romesco musíte vyzkoušet. Pestré bezmasé menu sestavil oblíbený kuchař Hugo Hromas.

Přesňáky Magdaleny Legáthové (Video)

21.7.2019

Lokše plné povidel s mákem podle receptu ze Slovácka. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas

Letní recepty: selské brambory s koprovým tvarohem a grilovanou zeleninou

18.7.2019

Zemáky, erteple, zemská jablka, grule, okroše nebo bandury. To všechno jsou v různých nářečích brambory, které jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Jsou lehce stravitelné, neobsahují tuk a téměř žádné bílkoviny.

Sladké letní mlsání: panna cotta s pistáciemi a smetanou

11.7.2019

Sladké letní mlsání může být i zdravé. Jogurty, tvarohy, kefír, smetana, ale také obyčejné kravské mléko jsou pravděpodobně nedílnou součástí obsahu vaší lednice. Jsou to suroviny, které jsou plné drahocenných živin, dobře chutnají a dají se kombinovat...

Regionální recepty: neznámý hunc z Pojizeří

7.7.2019

Všichni milujeme jídla, která jsou snadná, chutná a levná. A pokud jsou navíc regionální, z lokálních surovin a zdravá, je to přesně to, co si rádi uvaříme. Hunc! Že jste o huncu ještě neslyšeli? Recept na zapečené brambory s kroupami pochází z Pojizeří..