Recepty z české i světové kuchyně, stránka 12
Pečeme velikonočního beránka, bude vláčný díky tvarohu
Před Velikonocemi se často konají soutěže o nejhezčího a nejchutnějšího beránka. Jestli se jich účastníte, možná přemýšlíte, jakého letos upečete. Pomyslným esem z rukávu může být ten náš, kde nechybí kromě klasiky – másla, mouky a cukru – ani tolik
Odlehčete jídelníček a připravte si lehký a zároveň sytý superdrink
Máte rádi stále nové recepty, které jsou nejen jednoduché na přípravu, ale také hodně výživné? Pak je tento určen přímo pro vás! Kombinace bílého jogurtu, červené řepy a jablka je naprosto dokonalá.
Sytá snídaně jako základ náročného dne
Mnoho z nás potřebuje ráno vydatnou snídani. Snídaně nás správně připraví na nadcházející náročný den. Jemná chuť a schopnost perfektně zasytit dělá z vajec ideální surovinu pro široké použití. Vaječnou pomazánku zná určitě každý.
Snídaně šampionů: zapečená vejce se žampiony a slaninou
Jak si představujete snídani šampiónů? Možná přesně takovou, jako je tahle. Formička na muffiny plná zapečeného vejce se slaninou a orestovaných hub. Překvapte svou rodinu, partnera, kamarádku, přátele.
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny
Sladké recepty na neděli: nadýchané vdolky s povidly
Ruku na srdce, kdy jste měli naposledy vdolky? V obchodech se na nás valí všelijaké zákusky a dortíky, že na ně často zapomínáme. A přitom jsou tak dobré! Jejich příprava může být kvůli kynutí o něco delší, ale není to nic náročného.
Velikonoční recepty netradiční: recept z květáku s parmazánem
Velikonoční recepty nemusí být ty tradiční. Recept z květáku s parmazánem může být výtečným obědem, nebo sytou večeří a to nejen o Velikonocích… Ingredience na formu o průměru 28 cm: 300 g hladké mouky, 1 vejce, 100 ml mléka
Recept na kokosovo-čokoládové velikonoční muffiny
Začneme přípravou těsta. Veškeré suroviny kromě čokolády smícháme dohromady a umixujeme. Čokoládu rozdělíme na dvě části. 20 g umixujeme spolu s ostatními surovinami a 4 g nalámeme na drobné kousky a zapracujeme do hotového těsta vařečkou.
Dezert lačná pýcha od Heleny Ročkaiové (Video)
Pod dezertem s pohádkovým názvem lačná pýcha se ukrývá poctivý vanilkový krém s jemnými sněhovými obláčky povařenými v mléce. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa...
Zelné šlíšky s cibulkou a slaninou od Ivety Podlucké (Video)
Návykové zelné šlíšky s cibulkou a slaninou od Ivety Podlucké vyškrábete až na dno pekáče. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.cz
Recept na makový dort bez lepku
Bezlepkový makový dort je jednoduchý a rychlý dezert, kterým potěšíte i celiaky. Přípavu začněte vyšleháním bílků se solí, pokračujte šleháním žloutků s cukrem. Do žloutků přimíchejte mák a jemně vmíchejte také bílky. Těsto přelijte do vymazané formy.
Láska prochází žaludkem: recept na valentýnské muffiny
Oslavit Valentýna můžete v poklidné intimní atmosféře doma. Svátku nemusíte přikládat velkou váhu, ani nemusíte utrácet velké finanční sumy za dárky pro milovanou osobu. Přichystejte si vlastní dezert.
Dančí karbanátky s mysliveckou omáčkou Lucie Micanové (Video)
Výborné a šťavnaté dančí karbanátky se podávají se studenou mysliveckou alkoholickou omáčkou. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.cz
Recepty, které prospívají mužům: tousty plné bílkovin
Šťavnaté, chutné, podporující vitalitu a dodávající energii. Do správného jídelníčku pro muže patří také nápadité tousty plné bílkovin a zajímavých chutí...
Zimní recept: bramborová omeleta na pivě s klobáskou
Tentokrát jsme se pustili do bramborové omelety na pivě s klobáskou, se kterou brambory chutnají také skvěle. Věděli jste, že klobásy u nás mají dlouhou tradici? V českých zemích je vyráběli uzenáři, kteří byli od 13. století ve stejném cechu s řezníky.
Recept na lehký novoroční čočkový salát
Čočka odpradávna patří na náš stůl. Na Nový rok se skoro povinně připravuje ve formě polévky nebo na kyselo jako hlavní chod – to proto, aby se nás držely peníze, které čočka svým tvarem připomíná.